EnergiWatch

Medie: Kun hver tiende bag massivt opråb er klimaforsker

Kun cirka 10 pct. af de 11.000, som skrev under på klimanødråb, kan betegnes som klimaforskere i klassisk forstand, skriver Berlingske.

Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

Det fik stor bevågenhed, da det forleden kom frem i tidsskriftet Bioscience, at 11.000 klimaforskere fordelt over 153 lande havde skrevet under på en erklæring om, at jorden stod i en klimamæssig nødsituation. Et initiativ, som Oregon State University stod bag.

Nu viser det sig imidlertid, at der iblandt de 11.000 underskrivere langtfra kun er tale om klimaforskere. Faktisk kan kun omkring en tiendedel af deltagerne kategoriseres som sådan.

Det skriver Berlingske.

En af dem, der figurerer på listen uden at være klimaforsker, er Danielle Wilde, som er lektor i designforskning ved Syddansk Universitet. Over for Berlingske siger hun, at hun ikke kan se nogen problemer i, at hun har underskrevet erklæringen.

"I min forskning beskæftiger jeg mig grundlæggende med forholdet mellem, hvordan folk lever, og hvordan det påvirker det økologiske nedbrud, vi er vidne til. På den baggrund har jeg den nødvendige indsigt," siger hun til avisen og påpeger, at hun har særlig på fokus på fødevarevaner, som har stor betydning for klimaforandringerne.

Ifølge Berlingske indeholdt listen også enkelte navne på fiktive karakterer, heriblandt Micky Mouse og Albus Dumbledore. De skal nu være blevet fjernet af Oregon State University.

 

11.000 forskere: Klimakrisen truer menneskehedens eksistens

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere