EnergiWatch

Vagthund uenig i selskabers kritik af fjernvarmeregulering

Det vil ikke bremse den grønne omstilling, når regeringen lægger op til regulering af fjernvarmeselskaber, lyder det fra Forsyningstilsynet som modsvar til branchens kritik.

"Vi oplever, at monopolselskaberne argumenterer for lempelser i reguleringen med argumentet om at kunne investere mere i grøn omstilling. Det synes vi virkelig ikke er en god idé," siger adm. direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt, til Børsen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Dansk Fjernvarme og Dansk Energi har kritiseret regeringens planer om at stramme reguleringen af fjernvarmeselskaber for at være et benspænd for den grønne omstilling. Men det er ikke rigtigt, siger adm. direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt, til Børsen.

Regeringen vil med to politiske aftaler fra 2016 og 2017 lægge et loft over, hvor mange penge, fjernvarmeselskaber må opkræve fra forbrugerne og samtidigt lave løbende effektiviseringskrav. Carsten Smidt affejer branchens kritik med, at en økonomisk regulering netop kan være med til at underbygge den mest effektive form for grøn omstilling.

"Vi oplever, at monopolselskaberne argumenterer for lempelser i reguleringen med argumentet om at kunne investere mere i grøn omstilling. Det synes vi virkelig ikke er en god idé," siger han til Børsen.

Reguleringen på el-området er et eksempel på noget, som ligner den kommende fjernvarmeregulering, som regeringen har lagt op til. Den kom senest under debat ved Ørsted-salget af elnettet i datterselskabet Radius, hvor frygten var, om en ny ejer ville kunne hæve prisen og malke forbrugerne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Nu rammer de første afgørelser om elmonopolers spareprojekter

Netselskabers indtægt barberes med en lille milliard 

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs