EnergiWatch

Boris Johnsons brexit-planer i kaos efter nederlag i Underhuset

Boris Johnsons nye brexit-aftale ventes at blive fremlagt til afstemning mandag eller tirsdag.

Foto: UK Parliament/VIA REUTERS / X80001

Boris Johnson led et sviende nederlag lørdag, da det britiske underhus tvang ham til at bede EU om forlængelse af brexit-deadline og samtidig aflyste afstemningen om premierministeren nye aftale.

Alligevel regner regeringen stadig med at forlade EU til tiden, skriver Børsen.

Lørdag vedtog det britiske underhus et ændringsforslag, som tvang Boris Johnson til at bede EU om tre måneders forlængelse.

Det fik Boris Johnson, der har lovet sine vælgere at trække Storbritannien ud senest den 31. oktober, til at sende to breve til formanden for Det Europæiske Råd. Et brev, hvor han beder om udsættelse med henvisning til loven, og et brev, hvor han forklarer, at han ikke støtter udsættelsen.

"Premierministerens beslutsomhed er absolut," sagde udenrigsminister Dominic Raab søndag i et tv-show på BBC ifølge Børsen.

Her pegede han på den nye brexit-aftale, som Boris Johnson er kommet frem til, og som regeringen forventer at skaffe et flertal for i det britiske parlament.

Boris Johnsons nye brexit-aftale ventes at blive fremlagt til afstemning mandag eller tirsdag.

EU-kredsen kommer ikke til at tage stilling til spørgsmålet om forlængelse før da, oplyser diplomatiske kilder til Børsen og andre medier.

Johnson jagter vigtige stemmer fra modstandere og udstødte

Johnson er overbevist om britisk ja til sin aftale

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere