EnergiWatch

Fintech-firma sikrer grønne investeringer

Det er ikke kun pensionsselskaber, men også mellemstore investorer som fagforeninger og familiekontorer, der ønsker at investere bæredygtigt, lyder det fra jysk investeringsrådgiver, der har indgået samarbejde med fintechselskabet Matter.

Ken Gamskjær, adm. direktør i Hemonto. Foto: PR/Hemoto

Investeringsrådgiveren Hemonto har indgået samarbejde med fintechvirksomheden Matter, der har specialiseret sig i bæredygtige pensionsløsninger. Det skriver Børsen.

"Jeg oplever, at flere og flere familiekontorer gerne vil fokusere på fremtiden og sætter mål for bæredygtighed. Det handler ikke længere kun om afkast," siger Ken Gamskjær, adm. direktør i Hemonto, der overvåger formuer på op mod 200 mia. kr. for familiekontorer, fagforeninger, fonde og kommuner.

Hemontos tager et årligt overvågninggebyr på 100.000 kr. En bæredygtighedsrapportering, for de kunder, der ønsker det, koster minimum 50.000 kr. oveni, men kan variere efter formuestørrelse og kompleksitet.

Kunderne kan selv vælge, hvilke parametre, de vil måle bæredygtigheden på. Det kan eksempelvis være en kommune, som vil undgå investeringer i fossile brændstoffer, eller en fagforening, som gerne vil fokusere på arbejdsvilkår i sine investeringer.

Af en anden artikel i Børsen fremgår det, at Hemoto vil åbne kontor i Norge i første kvartal 2020, og her er det planen, at nordmændene også vil blive tilbudt Matters teknologi.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Danica sætter fuld gas på grønne investeringer: Målet er 100 milliarder kroner

Fire pensionsselskaber får hård kritik for at svigte klimaaftale

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere