EnergiWatch

Økologi og klima er øverst på dagsordenen hos Enhedslisten

Landbruget skal være en stor bidragsyder i den grønne omstilling, mener landbrugs- og fødevareordfører for Enhedslisten Søren Egge Rasmussen. Han ser gerne, at der laves en bred aftale om fremtidens landbrug, men helst uden Venstre.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Økologien skal være en bærende kraft i dansk landbrug, og udledningen af kvælstof skal reduceres markant. Derfor bør landbrugsstøtten laves om, sådan at miljøvenlige dyrkningsformer og bæredygtigt landbrug belønnes. Det mener Enhedslisten, som i forhandlingerne om dansk landbrug vil kæmpe for flere forskningsmidler til økologi samt et sprøjteforbud på særlige arealer. 

"Det handler om at få mest muligt miljø for pengene, når støtten skal gives. Der skal være mindre jord og plantes mere skov. For det er ikke hensigtsmæssigt for klimaet at blive ved med at dyrke områder med dårlig jord. Vi har brug for, at forskningen rettes mere målrettet mod økologien for at få nedbragt CO2-udledningen," siger landbrugs- og fødevareordfører for Enhedslisten Søren Egge Rasmussen, der føler sig ret overbevist om, at sprøjteforbuddet bliver en realitet i den kommende valgperiode.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs