EnergiWatch

Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Ørsted aktien falder på trods af salget af Radius til Seas-NVE for 21,3 milliarder.

Foto: PR/Ørsted

Dagens nok største nyhed i det danske eliteindeks onsdag var Ørsteds salg af sin danske eldistributionsforretning Radius til Seas-NVE for 21,3 mia. kr.

Selv om energikoncernen nu har fået foret pengetanken, endte aktien i bunden af C25-indekset med et fald på 3,5 pct. til 627,60 kr.

Også Chr. Hansen var at finde blandt bundskaberne med et minus på 2,4 pct. til 562,80 kr., efter den amerikanske kunde fødevarekoncernen General Mills kom med regnskab og et skuffende syn på udviklingen fremover.

Samlet var de to aktier med til at få C25-indekset til at falde med 0,05 pct. til 1143,8 i modsætning til de europæiske markeder, der lå til plusser ved dansk lukketid.

"Umiddelbart fik Ørsted det for Radius, der var ventet. Men det kan være oplysningen om, at SEAS-NVE vil sælge ud af sine aktier i Ørsted over de næste 12 måneder, der er med til at presse kursen i dag," vurderer Mikkel Duus-Hansen, der er aktieanalytiker i Spar Nord.

Seas-NVE vil sælge ud af sin omkring 10 pct. store aktiepost i Ørsted over det næste år nedbringe ejerandelen til cirka 5 pct., skrev SEAS-NVE i meddelelsen om Radius-handlen.

Analytiker efter Radius-salg: Skal danskerne eje en vindparkudvikler?

Ørsted sælger Radius

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere