EnergiWatch

Unilever drives nu af ren vedvarende energi på fem kontinenter

Dagligvare-giganten Unilever får med en kombination af PPA'er, energieffektivitet og grønne certifikater dækket deres energiforbrug af vedvarende energi i Europa, Afrika, Nordamerika, Sydamerika og Asien. CO2-afgifter er nøglen til at få firmaer til at omstille sig, siger firmaet.

Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Den brændende hede der bølgede indover Europa under sommeren 2018 bragte i vid ustrækning klimaforandringer helt op i befolkningens bevidsthed. Sommervarmen betød også, at overophedede danskere tyede til is for at holde hovedet koldt, hvilket betød at Dagligvare-koncernen Unilever, der står bag mærker som Frisko, Carte D'or, Magnum og Ben&Jerry, oplevede en tocifret vækst i salget af is i koncernens danske afdeling.

De resultater kommer dog på en tragisk baggrund, mener firmaet, der med en ambition om at blive CO2-positiv i 2030 har forpligtiget sig til at gøre sit til, at sommeren 2018 ikke bliver normen fremadrettet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs