EnergiWatch

"Vi vil have en klimalov på plads. Inden jul, ikke?"

I en tale på Dansk Industris årsmøde sagde statsminister Mette Frederiksen, at man vil have en klimalov på plads om tre måneder. Erhvervslivet bliver kaldt til møder på Marienborg.

Foto: LISELOTTE SABROE//

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger i en tale hos Dansk Industri tirsdag, at regeringen vil have en klimalov på plads inden jul. Det sker, efter at Dansk Industri har adopteret regeringens klimamålsætning.

Den lyder på, at CO2-udledningen skal reduceres med 70 procent i 2030. Dansk Industri har nu samme mål, og det roste statsministeren.

"Det er en fornøjelse med et dansk erhvervsliv, der klogt, samlet og grønt går ind i vores fælles fremtid. I har behov for en regering, der er mindst lige så ambitiøse som jer."

"Vi ved godt, at det er jer, der driver Danmark fremad. Det viser i med en helhjertet opbakning til regeringens klimamålsætning," siger statsminister Mette Frederiksen.

Hun kiggede derefter ned på de partiledere, der også var i lokalet og sagde:

"Vi vil have en klimalov på plads. Inden jul ikke?"

Statsministeren fortsatte efterfølgende med at invitere erhvervslivet til møder på Marienborg, så man sammen kan lave en plan om, hvordan man når det fælles mål om at reducere udledningen med 70 procent.

"Vi har tidligere i Danmark vist, at det grønne kan blive til guld. At vi kan utroligt meget, når vi løfter i flok. Vores målsætning er historisk høj. Vi gør det af hensyn til klimaet, men også af hensyn til jer," sagde statsministeren henvendt til erhvervslivet.

Før statsministerens tale sagde Dansk Industris nye administrerende direktør:

"Den nye regering har sat sig som mål, at vi i 2030 skal reducere Co2-udledningen med 70 procent. Da jeg så det første gang, fik jeg næsten kaffen galt i halsen, så ambitiøst var det."

"Men nu er jeg blevet klogere og kan se, at vi kan gøre det. Vi har høje ambitioner og det afskrækker ikke danske virksomheder. Derfor bakker vi op om at nå det mål."

Statsministeren sagde i sin tale, at man med DI's udspil var kommet "et tigerspring" nærmere at kunne det.

Energibranchen: Vi er klar

I Energibranchen tager man med egne ord imod statsministerens invitation til klimasamarbejde med åbne arme.

"Vi er klar til at bidrage til arbejdet, både inden for energiområdet og på tværs af sektorer, fordi elektrificering af samfundet spiller en nøglerolle i den grønne omstilling. Vi skal have den grønne energi i spil og skabe et topmoderne elnet, der kan transportere energien fra vindmøller og solceller helt ud til alle grene af vores samfund," siger Lars Aagaard, administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Energi, i en meddelelse.

Også i fjernvarmesektoren er der stor tilfredshed med invitationen fra statsministeren.

"Vi er mere end klar til at levere til regeringens og Folketingets grønne dagsorden. Med en CO2-neutral fjernvarme i 2030, kan vi levere godt halvdelen af den tilbageværende udfordring med at sikre 70 pct. reduktion i 2030. Vi har allerede en række idéer til, hvordan det kan ske, som vi meget gerne tager med til bordet," siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Borgerlig støtte til klimaplan glæder Synergi 

De Konservative klar til at støtte regeringens klimamål

Finansminister varsler flere klimatiltag på finanslov 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs