EnergiWatch

Connie Hedegaard skal dele milliarder ud til nye klimaløsninger: Virksomheder skal kende deres besøgelsestid

Den tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard får en central rolle, når der skal deles potentielt 750 mia. kr. ud til bl.a. virksomheders forskningsprojekter. EU bør satse på særlige områder i stedet for, at pengene "klattes ud til alt mellem himmel og jord," siger Hedegaard.

Foto: Mathias Svold/ERH

Danske virksomheder med en fiks idé til fremtidens klimaløsninger kan godt begynde at finde pen og papir frem, så de er klar til at ansøge om penge i den potentielt 750 mia. kr. store pulje, der skal deles ud til forskningsprojekter i EU fra 2021 og frem.

Arbejdet med at stable EU's nye forskningsprogram, Horizon Europe, er nemlig i fuld gang, og en af de helt centrale personer, der skal hjælpe med at dele penge ud til blandt andet virksomheder og universiteter, er den tidligere danske minister og forhenværende klimakommissær Connie Hedegaard (K).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs