EnergiWatch

Nye lovforslag vil forlænge havvindstøtte i USA

Fremtrædende amerikanske politikere vil med forskellige lovforslag forlænge skatterabatter for såvel sol og landvind som for havvind. Hos vindindustrien er der gradsforskelle i opbakningen.

USA's første havmølleprojekt, Block Island, fik fuldt udbytte af ITC-støtten, der nu er under udfasning. | Foto: Michael Dwyer/Ritzau Scanpix

Der er ikke noget så permanent som en midlertidig offentligt ordning. Det sardoniske citat fra den liberalistiske amerikanske økonom Milton Friedman kan hævdes at være blevet aktuelt i spørgsmålet om vedvarende energi i USA. I hvert fald har en række amerikanske politikere lanceret lovforslag, der vil forlænge støtteaftaler for sol og vind.

I øjeblikket er den amerikanske vindindustri ellers rødglødende netop på grund af udløbet af PTC-støtten. Ad flere omgange og i sin nuværende form siden 2015 har ordningen givet skatterabatter til vindprojekter, men efter planen udfases den gradvist fra udgangen af 2020, hvilket har ført til det aktuelle pres på markedet, hvor mere end 20 GW forventes installeret inden da.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs