Radikale: Ny klimakommissær skal femdoble vindenergi

Radikale Venstres Morten Helveg Petersen vil forsøge at få sin europæiske partifamilie til at blokere for en ny klimakommissær senere i år, hvis denne ikke vil love at femdoble vindenergi i Europa.
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

BRUXELLES

I løbet af sommeren skal det nye Europa-Parlament stemme om de kommende kommissærer, og står det til Radikale Venstres spidskandidat, Morten Helveg Petersen, skal hans europæiske partifamilie, ALDE, kun stemme for en ny klimakommissær på to betingelser.

I en mail til PolicyWatch skriver han, at han vil "arbejde for, at den liberale gruppe i EP kun kan godkende en ny klimakommissær, der forpligter sig til, at vi i EU producerer fem gange så meget vindenergi i 2050, så EU kan blive CO2-neutral."

Han har dog også et andet krav, som den kommende kommissær skal love at leve op til:

"At genåbne direktivet for vedvarende energi, så målsætningerne for vedvarende energi øges hvert 2. år i takt med at priserne på vindenergi falder," skriver han.

Morten Helveg Petersen henviser til en analyse fra EU-Kommissionen, som viser, at hvis EU skal være klimaneutral i 2050, skal der fem gange så meget vindenergi til, som der er i dag.

Desuden mener han, at det vil være med til at skabe arbejdspladser i Danmark.

"Det vil give et boost til danske arbejdspladser: I dag er 34.000 mennesker ansat i vindmøllebranchen – hvoraf 86 pct. er ansat udenfor Hovedstadsområdet. En offensiv europæisk klimapolitik gør mere for jobskabelse end udflytning af statslige arbejdspladser," skriver han.

Morten Helveg Petersens europæiske partigruppe, ALDE, står til at blive den tredjestørste i Europa-Parlamentet. Samtidig står den socialdemokratiske S&D-gruppe og den konservative EPP-gruppe til at miste det flertal, de to grupper har haft til sammen over de seneste 40 år.

Dermed kan ALDE vise sig at stå med de afgørende mandater, når Europa-Parlamentet skal stemme om den næste kommission, som flytter ind i Berlaymont-bygningen til november.

 

Athenas vindproduktion i Spanien og Italien skuffede i marts

Ny forskning: 100 pct. grøn omstilling er mulig uden merpris

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter