EnergiWatch

Industrien: Ambitiøse klimamål er fordel for danske virksomheder

Dansk Industri og Dansk Metal ser ambitiøse klimamålsætninger som en fordel for danske virksomheder, og begge støtter derfor Socialdemokratiets forslag om at sænke CO2-udledningen med 60 pct. i 2030.

Claus Jensen, formand for Dansk Metal. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Både erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) og fagforeningen Dansk Metal ser ambitiøse klimamålsætninger som en fordel for danske virksomheder, og begge er derfor positive over for Socialdemokratiets plan om at reducere udledning af drivhusgasser med 60 pct. i 2030.

Det skriver Børsen.

Direktør i DI Tine Roed siger til avisen, at danske virksomheder "har rigtig mange kompetencer, når det gælder grøn omstilling," og at de derfor kan drage fordel af et øget politisk krav om at reducere CO2. Samme melding lyder fra Claus Jensen, formand for Dansk Metal.

"Vi synes, det er godt, vi har ambitiøse mål, men det kræver, der bliver forsket intensivt, for vi klarer det ikke ved bare at skære ned i udledning af drivhusgasser. Vi er også nødt til at finde nye løsninger," siger Claus Jensen, til Børsen.

Socialdemokratiet vil blandt andet indføre en bindende klimalov og have 500.000 grønne biler i 2030, der kører på el, brint eller en blanding af el og benzin. Samtidig skal der opføres yderligere to havvindmølleparker på hver mindst 800 megawatt.

Søndag aften var S-formand Mette Frederiksen i tv-duel med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, og her ville Mette Frederiksen have sin modkandidat til at svare på, om han vil "være med til et bindende mål, hvor vi reducerer drivhusgasserne med 60 pct. i 2030."

Svaret var ikke helt entydigt fra Lars Løkke Rasmussen, som igen vendte tilbage til, at der skal findes penge til formålet:

"Dit mål skræmmer mig ikke. Men det afhænger helt af, kan vi finde hinanden i også at anvise midlerne," lød det fra Løkke Rasmussen, hvilket Mette Frederiksen mente vil være muligt.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Socialdemokratiet vil skærpe EU's klimamål

Klimaforsker: S-forslag er ikke nok til at nå 60 procent 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs