EnergiWatch

Ejendomdanmark: Energirenoveringer skal kunne betale sig

Det er positivt, at Socialdemokratiet vil skabe mere energieffektivitet, mener Ejendomdanmark. Men energirenoveringer skal også kunne betale sig for private ejendomsinvestorer.

Jannick Nytoft, adm. direktør for Ejendomdanmark. | Foto: PR.

Politikerne bør gå i dialog med ejendomsbranchen, om hvordan det kan gøres mere attraktivt end i dag for private og offentlige aktører at energirenovere deres ejendomme.

Det mener organisationen Ejendomdanmark, der varetager interesser for ejere, udlejere og administratorer af ejendomme.

Udmeldingen kommer efter, at Socialdemokratiet har sagt, at man vil se på energieffektivitet som én af fem metoder til at nå klimamålene.

"Rigtig mange ejere af udlejning vil gerne energirenovere, men det kan i for mange tilfælde ikke betale sig. Lad os se på, hvordan både ejendomsbranchen, offentlige myndigheder, lejere og udlejere kan bidrage til den grønne omstilling," udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en pressemeddelelse.

Det er godt, at der sættes krav for offentlige bygninger, skriver Ejendomdanmark, men foreningen mener, at man bør sørge for, at også private ejere af eksempelvis udlejningsboliger får incitament til at energirenovere.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

 

Klimaforsker: S-forslag er ikke nok til at nå 60 procent

S vil skære udslip af drivhusgasser 60 procent i 2030 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs