EnergiWatch

Labour kritiserer Theresa May for utilstrækkelige indrømmelser

Ifølge kilder fra Labour-partiet var regeringens udsendte dog ikke forandringsvillige ved tirsdagens forhandlinger, hvilket derfor anstrenger det fremtidige britiske forhold til EU.

Foto: Bloomberg

Det britiske arbejderparti Labour anklager den britiske premierminister, Theresa May, for ikke at bidrage med tilstrækkelige store ændringer til hendes brexitaftale i forbindelse med de tværpolitiske forhandlinger.

Det skriver The Guardian.

Forhandlingerne fandt sted tirsdag mellem et hold af ministre og skyggeministre. Ifølge kilder fra Labour-partiet var regeringens udsendte dog ikke forandringsvillige, hvilket derfor anstrenger det fremtidige britiske forhold til EU.

I stedet tilbød ministrene andre punkter som miljøstandarder og arbejderrettigheder, hvor de ville imødegå arbejderpartiet samt at omskrive den såkaldte "Withdrawal Act Implementation Bill" også kaldet WAB.

Theresa Mays regering fastholder, at den håber på at sikre en godkendelse af brexitaftalen fra Parlamentet i tide, således at Storbritannien undgår afstemning ved næste måneds Europa-Parlamentsvalg.

Regeringen har overvejet at smide WAB-vedtægten på bordet i et forsøg på at løse hårdknuden partierne imellem. Men det afviser Labour.

"Der findes en rækkefølge. Der må startes med en anden aftale," siger en kilde til The Guardian.

Regeringen kritiserer dog Labour for ikke at behandle situationen med tilstrækkelig hast.

En talsmand for premierministeren siger ifølge The Guardian, at Theresa May tirsdag morgen havde fortalt sin regering, at forhandlingerne havde været "seriøse, men også vanskelige på flere punkter" - heriblandt tidsplanen for forhandlingerne.

Medie: Briterne standser forberedelser til aftaleløst brexit

May: Briterne kan selv vælge datoen for EU-exit 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs