EnergiWatch

Klimaprofessor: Overskudsvarme fra datacentre er "risky business"

Fjernvarmeindustrien skal passe på med at binde sig op på overskudsvarme fra datacentrene, fordi kilden hurtigt kan forsvinde igen. Det mener Poul Erik Morthorst, professor og medlem af Klimarådet.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I en ny rapport anslår Klimarådet, at 25 pct. af fjernvarmen i 2030 vil kunne komme fra overskudsvarme fra landets kommende datacentre.

Men der er grund til at være varsom med uden videre at knytte sit fjernvarmeværk op til et datacenter. Det mener Poul Erik Morthorst, professor ved DTU og medlem af Klimarådet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs