EnergiWatch

Datacentre koster samfundet en kvart million per job

Det vil i 2030 koste samfundet omkring 400 mio. kr. årligt at dække datacentrenes ventede elforbrug ind med grøn energi, fastslår Klimarådet i ny analyse. Selskaberne bag opfordres til at investere i støttefrie, danske projekter.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Leth-Larsen

De kommende datacentre bliver en bekostelig sag for Danmark på enten den ene eller anden måde. Enten kommer det til at koste på klimakontoen, fordi den forventede stigning på 7 TWh i elforbruget i 2030 vil kræve øget produktion med fossile brændsler. Ellers kommer det til at koste på finansloven, fordi det øgede forbrug skal dækkes ind via VE-udbygning svarende til to havmølleparker.

Det fastslår Klimarådet i en ny analyse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs