EnergiWatch

Energinet.dk forklarer milliardudbud på it

Der er tale om en storstilet digitaliseringsplan bag milliardudbud på it-løsninger fra statens infrastrukturselskab for energi.

Foto: Foto: Jakob Fynsk

Energinet.dk har sendt udbud på it ud for over en mia. kr. og der er tale om en storstilet digitaliseringsplan bag de store ambitioner.

Det forklarer Henrik Lang Petersen, it-direktør hos Energinet, til Computerworld.

"Hovedformålet er at få drevet noget, der er meget mere automatiseret, moderne og standardiseret, end vi selv er i stand til. Her kigger vi især mod nogle af de store leverandører, der kan komme med den nyeste innovation og teknologiske forspring," siger han.

Energinet.dk har sammenlagt sendt fire it-udbud på gaden og der er tale om udbud, der passer ind i leverandørbilledet herhjemme, forklarer han, hvorfor man regner med at få fire forskellige leverandører.

I udbuddet lyder det blandt andet, at det indeholder "etablering, opsætning, housing og drift af den nødvendige hardware, infrastrukturkomponenter, samtlige miljøer, sikkerhedsydelser, batchjobs, backupinfrastruktur og -kapacitet, netværks- og storagekapacitet, basisprogrammel, data, applikationer, integration med andre systemer," skriver Energinet.dk.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

Nyt forskningsprojekt skal sikre billigere grøn energi

Energinet udbyder it-opgaver for 100 mio. kr. 

 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs