EnergiWatch

København vil indføre elbil-zone

Benzin- og dieselkøretøjer skal holdes ude af dele af København, mener kommunen, der vil have indført en nulemissionszone.

Dele af hovedstaden skal være forbudt for benzin- og dieselkøretøjer, hvis det står til Københavns Kommune.

Det skriver Berlingske.

Kommunens teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), og overborgmester Frank Jensen (S) har således efterspurgt mulighed for en nulemissionszone. Det fremgår af et høringssvar til regeringen i forbindelse med en skærpelse af miljøkrav til tunge køretøjer og varebiler

"Vi ønsker mulighed for at kunne indføre en nulemissionszone i København for at skabe incitament til, at flere danskere køber en elbil," skriver borgmestrene ifølge Berlingske.

Ninna Hedeager Olsen og Frank Jensen forslår, at staten og Københavns Kommune i fællesskab præsenterer en ny nulemissionszone på det kommende C40-topmøde i København for at vise, "at Danmark går forrest, når det gælder klima og miljø," som der står i høringssvaret.

Dansk Energi går efter fleksible eltariffer

Miljøorganisationer efterlyser grønnere infrastruktur

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs