EnergiWatch

EU åbner for lang udskydelse af brexit

EU's præsident, Donald Tusk, siger, at de europæiske hovedstæder vil kunne bakke op om en langvarig udsættelse af brexit, hvis premierminister Theresa May ønsker det.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Alastair Grant

Udtalelsen fra Tusk kommer, samme dag som det britiske parlament skal stemme om, hvorvidt Storbritannien skal søge om at udsætte brexit til efter den 29. marts.

Den britiske regering siger i en reaktion på Tusks udmelding, at hvis Storbritannien beder om en udsættelse af brexit, så vil det være passende for premierminister Theresa May at skrive til EU's præsident og angive en begrundelse og samtidig angive hvor længe.

May gør klar til en ny afstemning om hendes afviste skilsmisseaftale. Aftalen, som er blevet forkastet i parlamentet ved to afstemninger, vil ifølge BBC blive fremlagt til en afstemning igen tirsdag i næste uge.

Britiske medier skriver, at det vil være Mays hovedplan at forsøge at få overtalt tilhængere af brexit til at indstille deres modstand mod hendes aftale.

Hun vil slå på, at de alternativt står over en langvarig udsættelse af brexit, som kan betyde, at briterne får et endnu nærmere forhold til EU end hendes aftale lægger op til.

Samtidig vil hun fremføre, at de risikerer en ny folkeafstemning, som kan betyde, at brexit ikke bliver til noget.

Premierministeren sagde onsdag aften, at den i forvejen tyndslidte tillid mellem det britiske folk og medlemmerne af Underhuset er farlig.

Oppositionslederen Jeremy Corbyn, lederen af Labour, sagde efter onsdagens afstemning, at han vil søge et samarbejde mellem de to sider af Underhuset.

"Jeg vil holde møder med parlamentarikere i hele Underhuset for at søge at finde et kompromis. At forlænge artikel 50 (EU-traktatens udtrædelsesprodecure) uden et klart mål er ingen løsning," sagde Corbyn.

De 27 andre EU-lande har sagt, at den aftale, der er forhandlet på plads, er den eneste mulige.

EU åbner sag om britisk elsystem 

May vil give parlament ny chance med en brexitaftale 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs