EnergiWatch

Labour-ledelse advares mod at forråde medlemmer

Ledelsen i Labour har indrømmet, at partiet ikke vil støtte en ny brexit-folkeafstemning, hvilket vil stride imod ønsket hos flere af partiets medlemmer, som kæmper for en afstemning.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Daniel Leal-Olivas

Fra kilder tæt på Labour-partiets ledelse bekræftes det, at partiet ikke vil være fortaler for en ny folkeafstemning, med mindre afstemningen omhandler en aftale om et yderst konservativt brexit - i en sådan en grad, at det ville være "skadeligt". Ifølge The Independent, forventer Labour ikke, at parlamentet vil foreslå sådan en afstemning.

Det skriver The Independent.

Skulle det være tilfældet, at Storbritannien står til at forlade EU på de vilkår, som Labour står inde for, vil partiet ikke støtte en afstemning af nogen art.

Det vil stride imod tidligere Labour-politik, men også imod partiets egne medlemmer, hvor et betydeligt antal har bakket op om en ny folkeafstemning.

Partiet udtalte sidst uge, at Labour vil lægge sin stemme på en hvilken som helst "troværdig" brexit-plan, som parlamentet kunne fremlægge. Labour udtalte yderligere, at partiet ville love at kræve en "bekræftende folkeafstemning" baseret på "hvilken aftale, der nu måtte komme fra parlamentet" ifølge The Independent.

Der advares nu om, at hvis Labour ikke formår at fuldføre løftet om en folkeafstemning, vil der være tale om, at partitoppen har "forrådt" de resterende partimedlemmer.

Det britiske parlament stemmer om brexitaftale 12. marts

Brexit: Møde i Bruxelles tirsdag sluttede uden resultat 

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs