EnergiWatch

Labour-ledelse advares mod at forråde medlemmer

Ledelsen i Labour har indrømmet, at partiet ikke vil støtte en ny brexit-folkeafstemning, hvilket vil stride imod ønsket hos flere af partiets medlemmer, som kæmper for en afstemning.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Daniel Leal-Olivas

Fra kilder tæt på Labour-partiets ledelse bekræftes det, at partiet ikke vil være fortaler for en ny folkeafstemning, med mindre afstemningen omhandler en aftale om et yderst konservativt brexit - i en sådan en grad, at det ville være "skadeligt". Ifølge The Independent, forventer Labour ikke, at parlamentet vil foreslå sådan en afstemning.

Det skriver The Independent.

Skulle det være tilfældet, at Storbritannien står til at forlade EU på de vilkår, som Labour står inde for, vil partiet ikke støtte en afstemning af nogen art.

Det vil stride imod tidligere Labour-politik, men også imod partiets egne medlemmer, hvor et betydeligt antal har bakket op om en ny folkeafstemning.

Partiet udtalte sidst uge, at Labour vil lægge sin stemme på en hvilken som helst "troværdig" brexit-plan, som parlamentet kunne fremlægge. Labour udtalte yderligere, at partiet ville love at kræve en "bekræftende folkeafstemning" baseret på "hvilken aftale, der nu måtte komme fra parlamentet" ifølge The Independent.

Der advares nu om, at hvis Labour ikke formår at fuldføre løftet om en folkeafstemning, vil der være tale om, at partitoppen har "forrådt" de resterende partimedlemmer.

Det britiske parlament stemmer om brexitaftale 12. marts

Brexit: Møde i Bruxelles tirsdag sluttede uden resultat 

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs