EnergiWatch

Nyt samarbejde skal hjælpe danske selskaber ind i amerikansk havvind

Det danske Trade Council er gået sammen med Energistyrelsen og Dansk Industri om at gøre en indsats for at få danske virksomheder ind på det amerikanske havmøllemarked.

Foto: Michael Dwyer/Ritzau Scanpix

I løbet af de næste år er der planer om, at der skal opføres mere end 16 GW havvind langs den amerikanske østkyst. Det er en kage, som de danske virksomheder skal have en bid, mener Det danske Trade Council, Energistyrelsen og DI.

"Havvind er født i Danmark, og jeg tør godt sige, at vi er førende på området. Når muligheder opstår i udlandet, som i den grad passer til vores danske kompetencer, skal vi være klar til at gribe dem," udtaler Lars Chr. Lilleholt, der er energi-, forsynings- og klimaminister, i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs