EnergiWatch

Olie fra nye felter kan blive tredoblet i 2019

Produktionen af olie og gas fra nye felter kan blive tre gange så stor i 2019, som den var året før. Det vurderer analysehuset Rystad Energy, som dog advarer mod, at få megaprojekter trækker læsset.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Rystad Energy tror på, at olie- og gasproduktionen kan vokse markant i 2019.

I et nyt notat peger det norske analysehus på, at produktionen fra nye oliefelter kan blive tre gange så stor i 2019 som sidste år.

Ifølge Rystad kan volumen fra nye projekter over hele verden nå op over 46 mio. tønder af olie og olieækvivalenter. Det svarer til en tredobling af volumen fra nye felter i 2018, skriver analysehuset. Tallene inkluderer ikke skiferolie.

Rystad advarer dog, at der flere risici forbundet ved prognosen. Den største af disse er, at hovedparten af væksten i volumen fra nye felter kommer en håndfuld af megaprojekter.

Hvis bare et eller flere af de projekter bliver forsinkede, så risikerer volumen at blive mindre, lyder det.

 

Maersk Drilling-chef: Skal hjælpe olieselskaber med at skabe mere værdi 

 

Her er Maersk Drillings nye plan 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs