EnergiWatch

Støttestop af biogas får hård kritik

Branchedirektøren i DI Energi mener, at biogasstøtte-stoppet hiver tæppet væk under biogasbranchen.

Energiministeren, Lars Chr. Lilleholt. | Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Energiforligskredsen har besluttet, at det skal være slut med den nuværende støtte til biogas fra udgangen af 2019. Det møder kritik fra flere sider.

Det skriver Altinget.

"Jeg er overrasket over beslutningen. Vi havde regnet med, at det ville være i udgangen af 2020 og ikke i starten. Det er ærgerligt, at man på den måde hiver gulvtæppet væk under de potentielt næste biogasanlæg i Danmark," siger Troels Ranis, der er branchedirektør i Dansk Industri, til Altinget  

Hos Nature Energy fortæller den adm. direktør, Ole Hvelplund, at han er forundret over det bratte stop for støtten. Han mener, at der ryger mange ressourcer ud med badevandet, og at politikerne slet ikke er klar over, hvor lang en proces det er at få lavet miljøgodkendelser.

Energiministeren, Lars Chr. Lilleholt, fortæller, at der simpelthen ville komme flere anlæg, end hvad ministeriets prognoser sagde frem mod 2020. Derfor ville støtten koste en halv mia. kr. mere. Han afviser overfor mediet, at tæppet bliver trukket væk under biogassen. Han siger videre, at der bliver lavet en overgangsordning for anlæg, der allerede er investeret i. Ydermere henviser han til, at der er aftalt at afsætte 240 mio. kr. om året til støtte af biogas.

Energiforligskredsen lukker for gassen

Danskere skal introducere dansk biogas i USA

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs