EnergiWatch

Samuelsen: Gasdirektiv er ikke lig med dansk ok til Nord Stream

Udenrigsministeren glæder sig over, at Nord Stream 2 med det nye gasdirektiv underlægges EU's regler, men fastholder, at russernes ageren fortsat ikke trækker mod dansk godkendelse af ansøgning.

I aftes blev EU's lande enige om et nyt gasdirektiv. EU-parlamentet og Kommissionen tilsluttede sig en aftaletekst, der angiveligt er meget lig den, Ministerrådet i fredags blev enige om, efter et tysk/fransk håndslag om ordlyden.

Den betyder, at mandatet på gas fra tredjelande – in casu Nord Stream 2 – underlægges EU's regler for det indre marked. Men at det som udgangspunkt bliver tyskerne, der skal forhandle betingelserne på plads, eftersom gasrørledningen ender her. Den aftale glæder Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs