EnergiWatch

Samuelsen: Gasdirektiv er ikke lig med dansk ok til Nord Stream

Udenrigsministeren glæder sig over, at Nord Stream 2 med det nye gasdirektiv underlægges EU's regler, men fastholder, at russernes ageren fortsat ikke trækker mod dansk godkendelse af ansøgning.

I aftes blev EU's lande enige om et nyt gasdirektiv. EU-parlamentet og Kommissionen tilsluttede sig en aftaletekst, der angiveligt er meget lig den, Ministerrådet i fredags blev enige om, efter et tysk/fransk håndslag om ordlyden.

Den betyder, at mandatet på gas fra tredjelande – in casu Nord Stream 2 – underlægges EU's regler for det indre marked. Men at det som udgangspunkt bliver tyskerne, der skal forhandle betingelserne på plads, eftersom gasrørledningen ender her. Den aftale glæder Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs