EnergiWatch

Dansk Energi kalder lovforslag for cybersikkerhed for uklart

Brancheorganisationen kalder lovforslaget for uklart og mener ikke, at myndighederne skal have "snablen nede i" forbrugernes data.

Foto: Colourbox

Det er ikke fordi, at Dansk Energi ikke anerkender, at deling af viden med andre sektorer og myndigheder er et vigtigt våben i kampen mod cyberkriminalitet, men i sit høringssvar til Lov om Center for Cybersikkerhed skriver brancheorganisationen, at selvom det overordnede syn på loven er positiv, så vækker det også nogle bekymringer.

For lovforslaget, der går på, at Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste i fremtiden skal kunne overvåge virksomheders følsomme data, vil gælde for blandt andet elnetselskaber, elproducenter, balanceansvarlige virksomheder og fibernet-selskaber. Samtidig vil lovforslaget, hvis det bliver vedtaget, betyde, at private virksomheder og myndigheder fremover kan blive tvunget til at lade Center for Cybersikkerhed indsætte overvågningsudstyr og sikkerhedssoftware i deres it-systemer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs