EnergiWatch

Brexit: Theresa May på kollisionskurs med parlamentsmedlemmer

"Theresa May har begået mange strategiske fejl over de seneste år, men at satse på plan A for at realisere et brexit vil vise sig at blive den værste," siger Lucy Powell, der er parlamentsmedlem for partiet Labour.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix

Premierminister Theresa May er på kollisionskurs med Storbritanniens parlament, efter at regeringschefen nægtede at gå på kompromis for at sikre en brexit-aftale på tærsklen af parlamentsmedlemmernes fastsatte frist for information om udviklingen.

Det skriver Financial Times.

Theresa May afviser stadig ikke muligheden for et aftaleløst brexit og vil ikke gøre brug af en plan B for at forlade EU på trods af parlamentets krav om, at premierministeren skrotter den nuværende plan.

"Theresa May har begået mange strategiske fejl over de seneste år, men at satse på plan A for at realisere et brexit vil vise sig at blive den værste," siger Lucy Powell, der er parlamentsmedlem for partiet Labour, til Financial Times.

I stedet vil premierministeren mandag fortælle parlamentsmedlemmerne, at hun fortsat arbejder på at lindre bekymringerne omkring den irske grænse, skriver avisen.

Desuden stoppede premierministeren søndag aften den tværpolitiske tilgang til brexit for i stedet at fokusere på at sikre sig Bruxelles accept af ændringer i brexit-aftalen i håb om at kunne overbevise kritiske konservative og DUP.

Ifølge The Times beskylder Theresa May Labours formand, Jeremy Corbyn, for det tværpolitiske kollaps, da han nægtede at debattere med regeringschefen, medmindre hun kunne afvise et brexit uden en aftale, skriver avisen.

Overblik: Brexit-afstemning gav en ophidset Corbyn, en hovedrystende May og en usikker fremtid

Theresa May vinder afstemning om mistillid

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs