EnergiWatch

Talman peger som ventet på Löfven som svensk statsminister

Sverige kan nu langt om længe se frem til en normaliseret, politisk hverdag igen. Socialdemokraten Stefan Löfven kan fortsætte som statsminister.

Foto: /ritzau/AP/Bebeto Matthews/

Riksdagens formand, Andreas Norlén, peger som ventet på Socialdemokraternas leder, Stefan Löfven, som svensk statsminister. Det meddeler Andreas Norlén på et pressemøde onsdag.

Her lyder det fra den svenske talman, at han onsdag klokken 14 vil foreslå Stefan Löfven som statsministerkandidat. Andreas Norléns udmelding kommer, efter at han tidligere onsdag har mødtes med samtlige partier i den svenske Riksdag.

Her er han blevet overbevist om, at der er den nødvendige støtte til Löfven. Löfven har været statsminister i Sverige siden 2014.

Det har været overordentligt svært for de svenske politikere at finde frem til en ny regering efter riksdagsvalget 9. september.

"Det har taget historisk lang tid at finde en løsning," siger talmannen om de mere end fire måneders langstrakte forhandlinger.

"Også i europæisk perspektiv er det rigtig lang tid," tilføjer han.

Fredag 11. januar meddelte Socialdemokraterna, Miljöpartiet og de borgerlige partier Centerpartiet og Liberalerna, at de var nået til enighed om et udkast til en regeringsaftale.

Over weekenden fik partierne internt bekræftet, at de er klar til at pege på Stefan Löfven som statsminister.

Onsdag meddelte venstrefløjspartiet Vänsterpartiet, at det stemmer blankt.

Dermed er Löfven sikker på, at han ikke får flertal imod sig.

 

Sverige vil forbyde indvinding af olie og gas

EnBW køber syv vindparker i Sverige 

 

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs