EnergiWatch

May bekræfter: Parlamentet stemmer om brexit-aftale 15. januar

Tirsdag næste uge skal det britiske parlament tage stilling til Mays aftale om vilkårene for at forlade EU. (Opdateret kl. 15.20)

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix

Som rygtet mandag skal det britiske parlament tirsdag 15. januar stemme om den foreliggende brexitaftale. Det bekræfter den britiske premierministers talsperson, James Slack, tirsdag til et pressemøde ifølge Bloomberg News.

Han fortæller, at Storbritannien ikke er i kontakt med EU om en forsinkelse af briternes udgang af EU. Han fortæller ydermere, at den britiske premierminister, Theresa May, stadig prøver at nå til enighed om den såkaldte bagstopper med EU.

Bagstopperen er en nødplan, som træder i kraft, hvis EU og Storbritannien ikke bliver enige om en formel aftale inden for den toårige overgangsperiode, som følger briternes udgang.

Den skal sikre en fortsat "usynlig" grænse mellem Irland og Nordirland - som det er tilfældet i dag - til trods for at de to lande vil have forskellige toldregler efter brexit, da Nordirland via sit medlemskab af Storbritannien udtræder.

"Premierministeren fortsætter med at prøve at få en forsikring fra EU-lederne om, at hverken vi (Storbritannien, red.) eller EU vil gøre brug af den bagstopper," lyder det fra talspersonen.

Parlamentet skulle egentlig have stemt om brexitaftalen, May med møje har forhandlet på plads med EU, i december. Men udsigten til et nederlag fik hende til at skyde afstemningen.

Det er særligt bagstopperen, som har været det store stridspunkt blandt de britiske politikere. Mays støtteparti, DUP, har blandt andet kaldt nødplanen "et snydetrick", hvorfor de ti medlemmer ikke vil stemme for den foreliggende aftale.

Bliver aftalen ikke stemt igennem, forlader briterne 29. marts den europæiske union uden en aftale

209 britiske parlamentarikere vil udelukke hårdt brexit

BBC: May holder brexitafstemning i parlament 15. januar

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs