EnergiWatch

Ny regeringsstrategi skal dæmme op for cyberangreb mod dansk energiforsyning

Energiforsyningen er én blandt flere sårbare sektorer, som regeringen med en ny cyberstrategi, der fremlægges mandag, vil forsøge at dæmme op for. "Trusselsniveauet er alvorligt," siger Dansk Energi. 

Foto: Colourbox

Regeringen fremlægger i dag mandag et omfattende udspil, der skal sikre den danske energiforsyning og andre sårbare områder mod cyberangreb.

"Trusselsniveauet mod energisektoren er alvorligt, men branchen har historisk været dygtige til at holde ubudne gæster ude. Vores forsyningssikkerhed er rekordhøj med el i stikkontakten 99,99 procent af tiden, og derfor er det danske energisystem kåret til verdens bedste," siger Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i brancheorganisationen Dansk Energi, der sammen med Energinet, Dansk Fjernvarme, Dinel, Radius og Hofor har bidraget til strategien, som er udarbejdet af Energi- og Klimaministeriet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs