EnergiWatch

K-profil: Klimaformand blev fyret for at tale V imod

Michael Ziegler, kommunalpolitisk næstformand for K, skriver, at Klimarådets formand blev fyret efter kritik.

Klimarådets afgåede formand, Peter Birch Sørensen. | Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Borgmester i Høje-Taastrup og kommunalpolitisk næstformand for De Konservative Michael Ziegler blander sig nu i debatten om Klimarådets afgåede formand, Peter Birch Sørensen.

"Virkelig skidt historie. Den sidste tvivl er væk! Formanden for klimarådet blev fyret, fordi han talte venstre.dk imod," skriver Michael Ziegler i et tweet på det sociale medie Twitter.

Meldingen ledsages af et link til en artikel fra dagbladet Information, der beskriver, at Venstre skulle have haft planer om først at nedlægge og siden udflytte Klimarådet.

Planer, som De Konservative ifølge mediet modsatte sig.

Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) meddelte i november, at den hidtidige formand for Klimarådet fra 1. december ville blive udskiftet.

Det skete, efter at Klimarådet kort forinden havde udgivet en rapport, der kritiserer regeringen for at sænke tempoet i den grønne omstilling.

Klimaministeren har afvist, at der er tale om en politisk fyring af klimarådsformanden på baggrund af kritikken.

Men det er alligevel den tanke, som Michael Ziegler sidder tilbage med.

"Det virker, som om, at det er fordi, man er irriteret over kritikken, at man har valgt at sige, at han ikke skal fortsætte. Det synes jeg bare er sådan en lidt dum måde at arbejde på," siger Høje-Taastrup-borgmesteren til Ritzau.

Spørgsmål: Hvis det var forkert at fyre formanden, burde dit parti så ikke have modsat sig?

"Vi kan ikke bestemme alt med de seks mandater, vi har. Sådan er det. Men jeg synes ikke, det er nogen god idé, at man har skiftet ham ud. Det er min stilfærdige besked i den sammenhæng," siger Michael Ziegler.

Spørgsmål: Men hvorfor blander du dig egentlig?

"Jeg er ikke en del af beslutningen. Jeg er kommunalpolitiker, men jeg er også interesseret i politik og samfundsforhold generelt, og jeg tillader mig at være samfundsdebattør."

"Der ytrer jeg spagfærdigt mit synspunkt og siger, at det ikke er smart, når klimadagsordenen er så vigtig, at man så lukker ned for kritik. Det er i hvert fald det indtryk, man kan få," siger han.

På Christiansborg er De Konservatives energiordfører, Orla Østerby, uforstående over for kritikken fra partifællen Michael Ziegler.

"For mig er der ikke noget odiøst i det her. Det er gået efter bogen. Det er der så nogle, der ønsker at mistænkeliggøre, og det er politik, når det er værst," siger han.

Orla Østerby siger, at beslutningen om at ansætte en ny formand for Klimarådet er blevet godkendt i regeringens ansættelsesudvalg, hvor også De Konservative sidder med ved bordet.

Statsministeren afviser at have fyret Klimarådets formand

S kræver Lilleholt i samråd om opsagt klimaformand 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs