EnergiWatch

Regeringen fastholder vestjyske højspændingsmaster

Som kompensation for at langt størstedelen af 400 kV-ledningen i Syd- og Vestjylland hænges op, skal der bruges 1,4 mia. kr. til nedgravning af en større del af 150 kV-ledningen end hidtil planlagt.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Trods massive protester undgår syd- og vestjyderne ikke at få hængt nye elledninger fra grænsen til Holstebro. Kun 26 af de i alt 170 kilometer nye 400 kV-ledninger bliver gravet ned med henvisning til en vurdering fra Energinet, at de tekniske udfordringer ved at grave større andele ned er for store. En konklusion det rådgivende ingeniørfirma Williams Sale Partnership under de givne forudsætninger erklærer sig enig i.

Det meddeler Energiministeriet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs