Medie: Ørsted frasoterer uønskede bejlere til elnet

Berlingske skriver, at Ørsted har valgt at gå udenom problematiske købere til elnettet Radius. Det sker, efter at flere politikere har udtrykt bekymring for eventuelle budgivere fra Kina eller Rusland.
AF RITZAU

Forsyningsselskabet Ørsted har valgt at skære de bejlere til køb af selskabets elnet, Radius, der vurderes som politisk uønskede, fra.

Det skriver Berlingske Tidende.

Det er Københavns elnet med 1 mio. kunder, som Ørsted har sat til salg, og det har blandt politikere skabt bekymring, at elnettet, en vigtig samfundsmæssig infrastruktur, kan ende på de forkerte hænder.

"Mulige budgivere har ifølge Berlingskes oplysninger begået en slags politisk selvangivelse, hvor de i et juridisk bindende dokument redegør for, at deres egne investeringer og forretninger har levet op til en række krav, når det gælder for eksempel skattely, sanktioner og børnearbejde eller etiske problemstillinger i investeringer," står der at læse på Berlingske.dk.

Tiltaget skal angiveligt sikre mod, at budgivere fra Kina eller Rusland eller mulige købere med anden uønsket baggrund skal ende med at indgive det højeste bud og vinde kampen om elnettet.

"Det kan have afholdt flere interesserede fra at komme med et bud, og dermed har øvelsen været med til skære feltet til – helt efter hensigten," hedder det i artiklen.

Ifølge mediets oplysninger er fire konsortier, hver især bestående af en industriel aktør og pengestærke pensionskasser, på vej med et bud på Radius, og SEAS-NVE, som ejer aktier i Ørsted for 17 mia. kr., er favoritten i feltet.

Budfristen i første runde er onsdag i denne uge.

Professorer: Staten har frit valg ved Radius-salg

Dansk pensionskasse vil byde på Ørsteds elforretning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter