EnergiWatch

Britisk presse: May afblæser brexitafstemning

Britiske medier rapporterer om aflysning af tirsdagens brexitafstemning. Talsmand benægter.

Foto: Matt Dunham/AP/Ritzau

Britisk presse er mandag rødglødende med rygter om en udskydning eller aflysning af afstemningen om den brexitaftale, som regeringen har forhandlet sig frem til med EU.

Både BBC, Financial Times og Bloomberg skriver med henvisning til centrale regeringskilder, at regeringen afblæser tirsdagens afstemning. 

Ifølge de politiske redaktører på aviserne Daily Mail og The Sun er regeringskabinettet indkaldt til en krisesamtale over telefonen.

Avisen The Guardian og højtstående kilder i arbejderpartiet Labour siger, at premierministeren vil fremsætte en erklæring i parlamentet mandag klokken 15.30 (klokken 16.30 dansk tid).

Tidligere mandag insisterede premierminister Theresa Mays talskvinde på, at planen om at holde afstemningen tirsdag står ved magt. Hun sagde også, at May er sikker på at få Underhusets opbakning til brexitaftalen. 

Rapporterne om, at May vil aflyse tirsdagens afstemning kom få timer efter, at EU-Domstolen havde afgjort, at det står Storbritannien "frit for ensidigt at tilbagekalde meddelelsen om, at landet vil træde ud af EU".

Domstolen uddyber, at briterne helt frem til den dato, når de ifølge aftalen med EU forlader unionen, kan trække deres beslutning tilbage.

Den britiske minister for brexit-forhandlingerne, Stephen Barclay, vil i parlamentet mandag kommentere afgørelsen fra EU-Domstolen om artikel 50. 

Udtrædelsesdagen er 29. marts 2019. Men den kan ved gensidig aftale udskydes.

Tænketank: May vil næppe stoppe brexit trods EU-dom

Vingeskudt britisk landvind kan stå foran stort comeback efter Brexit 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs