EnergiWatch

Tysklands CDU stemmer for konsensus

Det tyske mål for næste årtis udbygning med havvind kan være på vej til at blive hævet med yderligere fem gigawatt.

Foto: Ritzau Scanpix/Markus Schreiber

Det største regeringsparti i den tyske koalition, CDU, har valgt Annegret Kramp-Karrenbauer som sin nye formand. Fredag blev den 56-årige tidligere ministerpræsident for Tysklands mindste delstat, Saarland, med et snævert flertal på 517 ud af 999 delegerede foretrukket som Angela Merkels efterfølger.

Efter planen fortsætter Angela Merkel dog som kansler frem til næste valg i 2021. Det synes mere sandsynligt, end hvis modkandidaten Friedrich Merz var blevet valgt. For mens den økonomisk mere liberale og værdipolitisk konservative Merz i årevis har været blandt kanslerens største kritikere, anses Kramp-Karrenbauer i så høj grad at være på linje med forgængerens midtersøgende kurs, at hun i valgkampen ofte er blevet kaldt Mini-Merkel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs