EnergiWatch

Lilleholt afviser utidig indblanding i kommunalt projekt

Energiministeren ville aflive havmølleprojekt i Lillebælt, hvis det var muligt. Til gengæld ville han gerne grave det danske transmissionsnet ned, hvis han kunne.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I sidste uge kom energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) med en klar opfordring. Sønderborg Kommune burde droppe sin plan om at opføre en havmøllepark på 160 MW i Lillebælt, der er en hjørnesten i kommunens ambition om at blive CO2-neutral i 2029. Det skete på baggrund af modstand fra borgere på den anden side at bæltet, i Assens Kommune, der er en del af ministerens fynske storkreds.

"Jeg vil opfordre Sønderborg til at genoverveje om det her projekt skal gennemføres. Der er massive lokale protester, og jeg vil opfordre til, at man lytter til protesterne og overvejer om det er en god ide at gennemføre det her projekt," sagde Lars Chr. Lilleholt til TV2 Fyn.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs