EnergiWatch

May og ministre gør klar til mulig aftaleløs brexit

Hvis parlamentet ikke godkender den brexitaftale, som premierminister Theresa May har forhandlet på plads, kan der komme et brexit uden den såkaldte skilsmisseaftale.

Foto: Olivier Hoslet

Der er en risiko for, at Storbritannien forlader EU uden en aftale til marts.

Skæbnedagen er den 11. december, hvor de folkevalgte skal stemme for eller imod Mays brexitaftale, bekræfter Mays talsmand over for nyhedsbureauet Reuters.

Mandag eftermiddag talte May i parlamentet i endnu et forsøg på at overbevise skeptikerne om at sige ja til aftalen.

"Det her er den rette aftale for Storbritannien," fastholdt hun i sin tale i Underhuset.

May tilføjede, at hvis aftalen bliver nedstemt, "er vi slået tilbage til start". Dermed vil landet blive kastet ud i stor usikkerhed.

"Ingen ved, hvad der vil ske, hvis denne aftale ikke bliver vedtaget. Det vil åbne op for mere splittelse og mere usikkerhed med alle de risici, det indebærer."

Brexitaftalen blev godkendt af EU's stats- og regeringschefer på et topmøde i Bruxelles søndag.

Blandt modstanderne af aftalen er oppositionsleder Jeremy Corbyn fra Labour. Han betegner aftalen som en "national selvskade" og mener, at parlamentet bør afvise den og få bedre betingelser på plads.

"Premierministeren har muligvis fået opbakning fra 27 regeringsledere. Men hun har mistet støtten herhjemme," sagde Corbyn i parlamentet i London mandag.

Både EU og den britiske premierminister står fast på, at aftalen ikke kan genforhandles.

May enedes mandag med sine ledende ministre om at fortsætte forberedelserne i det tilfælde, at Storbritannien forlader EU uden en brexitaftale.

"Kabinettet holdt drøftelser om de forberedelser, der finder sted i det usandsynlige tilfælde, at Storbritannien udtræder, uden at en aftale er blevet godkendt," siger Mays talsmand.

En række af parlamentets medlemmer har meddelt, at de ikke kan stemme for aftalen i dens nuværende form. Heriblandt flere af Mays egne partifæller og regeringens lille nordirske støtteparti, DUP.

Brexit-aftale kan være godt nyt for Viking Link

DI Energi: Storbritannien er Danmarks vigtigste eksportmarked for energi 

 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs