EnergiWatch

Lilleholt modtager anbefalinger om CO2-optag og lagring

Forskning i CO2-optag og lagring skal være med til at "fastholde Danmark i den grønne klimaførertrøje," siger energiministeren efter at have modtaget anbefalinger på området.

Foto: Ritzau Scanpix/Sophia Juliane Lydolph/

Energi-, forsynings- og klimaminister var vært for en konference i København i mandags, hvor en række kloge hoveder diskuterede mulighederne for CO2-optag og -lagring.

"Reduktionerne er vi godt i gang med. Men med et øget fokus på optag af CO2 bevæger os ind i mere ukendt terræn. Det er et nyt kapitel i den grønne omstilling, vi tager hul på i dag. Jeg er særligt glad for, at der i løbet af dagen også har været en livlig debat og en god dialog på tværs af fagmiljøer og interesser," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs