EnergiWatch

Tomhændet EU-forhandler må skuffe ministre i brexit-proces

Intense forhandlinger om brexit fortsætter, og EU-landene står fortsat sammen, bekræfter EU-minister.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

En forventning om en snarlig aftale om brexit fik ministre fra flere EU-lande til at udtrykke stor optimisme før weekenden. 

Men EU's chefforhandler havde ingen aftale med til EU-landenes europa- og udenrigsministre mandag morgen. 

De "intense forhandlinger" fortsætter, er beskeden fra den franske forhandler. 

Det fremgår af en skriftlig besked fra EU's ministerråd, at man fortsat søger en løsning, så et fælles mål om at undgå en hård grænse mellem Irland og Nordirland kan forhindres. 

De 27 EU-lande, der bliver tilbage, når briterne forlader unionen, står sammen, siger EU-minister Gernot Blümel fra Østrig, som aktuelt har formandskabet i EU.

"I disse afsluttende faser af forhandlingerne har ministrene igen vist, at vi er fast besluttede på at stå sammen i EU27. Vi har bekræftet vores støtte til forhandleren," siger Gernot Blümel.

På mødet bekræftede EU-landene hinanden i, at de skal forberede sig på, hvis det ikke lykkes at blive enige med Storbritannien om en aftale. Briterne forlader EU med udgangen af marts næste år.

Britisk minister: Brexit-aftale er gået i stå kort før mål

May sikrer Brexit-aftale og undgår hård irsk grænse

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs