EnergiWatch

Merkel bekræfter: Genopstiller ikke som forbundskansler

Angela Merkel bekræfter, at hun ikke stiller op som forbundskansler ved det næste tyske valg i 2021.

Angela Merkel siger, at dette er hendes sidste embedsperiode som forbundskansler. Efter næste forbundsdagsvalg i 2021 vil hun ikke længere søge politiske embeder.

Beslutningen har hun truffet på baggrund af et meget dårligt resultat ved valget i delstaten Hessen søndag. Her gik CDU tilbage med 11 procentpoint.

Skulle der komme et valg i utide, siger Merkel, så bliver det også uden hende som kanslerkandidat.

Hun genopstiller ikke som formand ved det konservative CDU's landsmøde i december, men indtil videre fortsætter Merkel som forbundskansler for den store regeringskoalition af CDU/CSU og det socialdemokratiske SPD.

"Denne beslutning er mit bidrag, så koalitionen i sit arbejde kan fokusere på god regeringsførelse."

Hun erkender, at mange tyskere har mistet tilliden til regeringen, og at CDU og regeringen i Hessen er blevet straffet for, hvad der foregår i landspolitik.

Europa siger nej tak til russisk gas – men køber bare mere

Merkel: Nord Stream 2 gør os ikke afhængige af Rusland

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs