EnergiWatch

EU-ledere tror på brexit-aftale efter topmøde

"Vi er kommet langt, men ikke tilstrækkeligt langt. Med lidt mere tid bør det være muligt at finde en løsning," siger Sveriges Stefan Löfven.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Olivier Matthys

EU's ledere forlader sent onsdag aften topmødet i Bruxelles uden en aftale for brexit. De tager heller ikke hjem med en dato for et eventuelt ekstra brexit-topmøde i november.

Det siger Sveriges statsminister, Stefan Löfven, på vej ud fra mødet.

"Der var ingen sensationer. Vi har besluttet ikke at fastsætte en dato for et ekstra topmøde. Vi har fuld tillid til chefforhandler Michel Barnier og hans forhandlingshold."

"Vi er kommet langt, men ikke tilstrækkeligt langt. Med lidt mere tid bør det være muligt at finde en løsning," siger Stefan Löfven.

Flere medier skriver, at der blandt EU-lederne er enighed om at afholde et ekstra topmøde, når og hvis chefforhandler Michel Barnier vurderer, at der er betydelige fremskridt i forhandlingerne.

Før mødet var der ikke tiltro til, at en aftale ville blive landet. Derfor er det heller ikke en slukøret Sebastian Kurz, der er forbundskansler for Østrig, som forlader mødet.

"Jeg er fortsat optimistisk i forhold til, at brexitspørgsmålet bliver løst inden for de næste uger og måneder," siger han.

Ifølge Hollands premierminister, Mark Rutte, var der en god stemning til mødet.

"Vi respekterer alle hinanden, og Theresa May er en formidabel politiker. Jeg er stadig forsigtig optimist," siger han.

Det er dog ikke ensbetydende med, at de øvrige EU-lande ikke stadig forbereder sig på et scenarie uden en aftale for briternes exit.

"Vi arbejder tæt sammen for at være forberedte på et "no-deal"-scenarie, samtidig med at vi ikke forventer eller håber på det," siger Mark Rutte.

EU og Storbritannien lufter tanken om at forlænge skilsmisse 

Storbritannien vil forlade EU's kvotesystem uden Brexit-aftale

Brexit: Nordirsk parti tror ikke på brexitaftale 

 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs