EnergiWatch

Storbritannien vil forlade EU's kvotesystem uden Brexit-aftale

Hvis ikke briterne får forhandlet en Brexit-aftale hjem med EU, vil det også være lig med et britiske exit fra den europæiske kvotehandel, fastslår notet fra det britiske erhvervs- og energiministerium.

Foto: AP Photo/Frank Augstein/Ritzau Scanpix

Den europæiske kvotehandel kan risikere at skulle sige farvel til en stor og vigtig aktør allerede til marts næste år. Lykkes det ikke for Storbritannien at forhandle en aftale om landets udtræden af EU hjem, vil det nemlig også være et farvel til briternes deltagelse i den europæiske kvotehandel, ETS. Det fastslår det britiske erhvervs- og energiministerium i et nyt notat.

"UK vil være udelukket fra at deltage i EU's kvotehandel ved et "ingen aftale" scenario. Det betyder, at de nuværende deltagere i ETS, der er britisk placeret, ikke længere vil tage del i system," skriver ministeriet i notatet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs