EnergiWatch

DF angriber regeringen for uansvarlig kørsel

Fraværet af finansiering for de mange manglende milliarder i målet om en million miljørigtige biler i sin klimaplan får Kristian Thulesen Dahl til at antyde, at regeringen måske mest af alt bare gerne vil fremstå grøn.

Der findes grønne biler, der også skal betale fuld registreringsafgift. Til gengæld drikker denne Jaguar D-Type fra 1954 omkring 7 liter benzin på en sviptur fra Spjald til Herning. | Foto: Writegeist

Regeringen har et mål om, at der i 2030 skal være en million grønne biler i Danmark. Det har den ikke ruttet med at berette om, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forrige tirsdag fra talerstolen til folketingets åbning annoncerede meldingen, der efterfølgende blev gentaget i den klimaplan, der blev lanceret en uge senere. Men det er et mål uden midler.

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der i Berlingske angriber regeringen for at klimaplanen ikke ledsages af en finansieringsplan for de manglende indtægter i bilafgifter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs