EnergiWatch

Danske aktier har kurs mod største fald i to år

Det danske aktiemarked falder markant torsdag og har kurs mod det største fald i to år.

Foto: Richard Drew/AP/Polfoto

Det toneangivende danske aktieindeks, C25, falder 3,7 procent til 1075,32 omkring klokken 15.45. Det er blandt andet store kursfald til Danske Bank og Novo Nordisk, som trækker ned.

"De danske aktier er ramt af en uheldig cocktail af selskabsspecifikke og markedsmæssige forhold, som trækker i samme retning," skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

Torsdagens fald i C25-indekset er det største fald på én dag i de knap to år, som indekset har på bagen.

Inden da hed det førende indeks C20 Cap, og det seneste større fald var i juni 2016, hvor det dykkede 3,9 procent.

Danske Bank er ramt af, at Finanstilsynet torsdag har bedt banken om at polstre sig med yderligere fem milliarder kroner som følge af hvidvasksagen i Estland.

Kravet betyder samtidig, at Danske Bank sætter stop for sit aktietilbagekøbsprogram, der er en måde at sende penge tilbage til ejerne. Desuden har det amerikanske justitsministerium indledt en undersøgelse af sagen.

Dommen er et kursfald på næsten fire procent.

Hos Novo Nordisk er det udsigten til stigende konkurrence for selskabets store væksthåb, diabetesmidlet Ozempic, der sender aktien ned.

Den amerikanske rival Eli Lilly har et nyt produkt på vej, som er bedre til at reducere blodsukker og vægt hos diabetikere. Novo-aktien falder 8,1 procent til 278,50 kr.

"Det er stærkt både i forhold til blodsukker og vægttab. Så Lilly står med et middel, der kan blive en alvorlig konkurrent til Ozempic," siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Største fald i C25-indekset er Ambu, der blandt andet producerer udstyr til hospitaler.

Selskabet har fremlagt nye og højere finansielle mål for perioden frem mod 2020, men aktien falder alligevel næsten 15 procent til 136,10 kr.

Borr Drilling sender fire rigge tilbage på markedet 

Oliepriserne stiger på trods af rusissk-saudisk aftale 

 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs