EnergiWatch

Holland gentager nulbuds-model

Oven på klager fra Vattenfalls konkurrenter vil de hollandske myndigheder øge transparensen i det forestående udbud af havvind. Herefter kan modellen skifte efter amerikansk forbillede.

Den hollandske havpark Gemini, der gik i drift sidste år, modtager over sin levetid 27 mia. kr. i statsstøtte. Ejerne af de kommende parker får ikke direkte støtte, men det betyder ikke, at projekterne er støttefri. | Foto: Gemini Wind Park

Det næste udbud af hollandsk havvind finder sted senest i slutningen af næste januar. Her vil områderne 3 og 4 i Hollandse Kust Syd på samlet 700 MW tildeles efter samme model som udbuddet af zonens første to områder, der i marts blev sikret af Vattenfall-selskabet Chinook.

Det vil sige, at såkaldte nulbud har forrang. Samt at vinderen i tilfælde af flere bydere bestemmes ud fra, hvilket bud der vurderes at have størst chance for at blive gennemført.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs