EnergiWatch

Ørsted om udfasning af tilskud til biomasse: Vi vil få betydelige tab

Et nyt lovforslag vil stoppe tilskud til el produceret på biomasse før hidtil planlagt. Det vil få betydninger for Ørsted, lyder det fra virksomheden selv.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Et nyt lovforslag, der skal udmønte den energiaftale, som blev aftalt i juni, kan få store konsekvenser for kraftvarmeværker.

Det skriver Børsen.

Årsagen er, at lovforslaget indebærerer, at tilskud til el produceret med biomasse fremover skal have en afskrivningsperiode på 20 år - og loven skal virke med tilbagevirkende kraft. Det vil bl.a. få konsekvenser for Ørsted, der har indgået en aftale med Vestegnens kraftvarmeselskskab VEKS om at sælge el frem til 2027. Med det nye lovforslag vil tilskuddet nu kun vare til 2022.

"Hvis disse rammevilkår ændres midt i aftaleperioden, vil det indebære betydelige tab for os og for varmekunderne. Det er meget usædvanligt, at tæppet på den måde trækkes væk under investeringer, som vi har foretaget for flere år siden," siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør for Ørsted Bioenergi og Thermal Powers til Børsen.

Innovationsnetværk for bioressourcer får millioner 

Danmark kan have stor stigning i biomasse i kikkerten 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs