EnergiWatch

Dansk aftale med Brasilien baner vejen for øget eksport

En ny aftale mellem Danmark og Brasilien betyder, at danske virksomheder hurtigere kan sikre deres patentrettigheder i Brasilien, hvilket skulle gøre det nemmere for virksomhederne at øge deres eksport.

Foto: Dansk Fjernvarme

Det bliver nemmere for danske virksomheder at få behandlet deres patentansøgninger, efter der er landet en aftale mellem Patent- og Varemærkestyrelsen og den brasilianske patentmyndighed, INPI.

Aftalen, der i første omgang gælder tekniske områder som maskiner, pumper, motorer, energianlæg og varme/køleteknik, er den første aftale af sin art, som Danmark direkte indgår med et sydamerikansk land.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs