EnergiWatch

Virksomheder undsiger Lilleholt om elbiler: Det går kontra på almindelig sund fornuft

Forud for regeringens klimaudspil har klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) meldt ud, at han hverken vil sænke eller fastfryse afgiften på elbiler, der står til at stige ved årsskiftet. Han vil til gengæld investere i infrastruktur. Meldingen møder kritik fra elbilbranchen, der foretrækker lavere afgifter over bedre infrastruktur.

Afgiften på elbiler forventes at komme til forhandling, når regeringen til efteråret fremlægger en klimaplan. | Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Med få uger til præsentationen af regeringens klimaudspil møder en række meldinger fra energi-, forsynings- og kl­imaminister Lars Christian Lilleholt (V) kritik fra Dansk Elbil Alliance samt virksomhederne E.ON og Clever, der sætter ladestationer op til elbilerne på de danske veje.

”Det er en frisk udtalelse, for den går jo kontra på sund fornuft,” siger Peter Bjerregaard, der er Market Regulation Manager i E.ON Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs