EnergiWatch

Dansk havvindseventyr i USA plages af Trumps handelskrige

Tariffer, toldsatser og restriktioner skaber usikkerhed for den danske havvindsektor i USA, og det gør det til et vanskeligt marked at agere på.

Foto: Deepwater Wind

Handelskrigen mellem USA og Europa og Kina giver grå hår hos den danske vindmøllebranche, der må se markedet være præget af stor usikkerhed.

Det skriver Børsen.

Til avisen fortæller Jan Hylleberg, der er direktør for brancheorganisationen Vindmølleindustrien, at der er stor usikkerhed i værdikæden, da man ikke er sikker på, hvem der bliver ramt af hvilke tariffer, toldsatser og restriktioner. Samtidig siger han, at ingen ved, hvilke regler der gælder. Hvilke typer stål, der er omfattet af hvilke tariffer, og hvordan man bliver ramt, hvis man f.eks. er dansk, producerer i Kina og skal levere til USA.

Hos danske Copenhagen Infrastructure Partners, der med konsortiet Vineyard Wind skal levere et 800 MW stort havmølleprojekt i delstaten Massachusetts, forklarer partner Michael Hannibal, at der er lige nu er fokus på at drive projektet fremad og håndtere den usikkerhed, der opstår, når man befinder sig i øjet på en handelspolitisk orkan.

"Vi er vant til at operere i en politisk virkelighed, der ofte kan være præget af volatilitet og dynamik. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at den her situation måske er lige dynamisk nok, fordi vi lige nu skal træffe beslutninger og indgå aftaler i en situation præget af stor usikkerhed. Men vi har en langsigtet strategi for det amerikanske marked både hvad angår vind og sol, så vi fortsætter fremad efter bedste evne," siger Michael Hannibal til avisen.

Ørsted: Skuffende at tabe i USA - men der er mange muligheder endnu

CIP-partner ser opbrud for havmølle-trend

CIP har skudt gang i to amerikanske solprojekter 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs