EnergiWatch

LA-profil skoser klimaforskning – bankes på plads af partiledelse

Klimaforandringer handler mere om religion end videnskab, lyder det fra Liberal Alliances Villum Christensen. Partiledelsen tager afstand.

Foto: Alexander F. Yuan, AP

I weekenden kom Dansk Folkepartis klimaordfører, Mikkel Dencker, ud i et stormvejr med et udsagn om, at klimaforandringer var et spørgsmål om tro, og at tro hører til i kirken. Det fik bl.a. Liberal Alliances klimaordfører, Carsten Bach, til at konstatere, at der er brug for tiltag, som kan nedbringe Danmarks CO2-udledning.

Men Villum Christensen, LA’s tidligere klimaordfører og nuværende medlem af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget, ser tilsyneladende markant anderledes på sagen, skriver Dagbladet Information.

I sidste uge skrev han således på Facebook: »Emnet (klimaforandringer, red.) har langt mere tilfælles med religion og tro end med videnskab,« skrev han og kritiserede endvidere FN’s klimapanel:

"FN’s klimapanel er en politisk organisation og forfølger ikke de afgørende principper for seriøs forskning, herunder krav om åbenhed og kritik."

Villum Christensen kom med udsagnet i en facebooktråd, hvor han bakkede forsker Jens M. Hansen op i, at påstanden om menneskeskabte klimaforandringer er "en af videnskabshistoriens mest ’succesfulde’ løgne."

LA’s politiske ordfører Christina Egelund undsiger partifællen.

»Jeg er fuldstændig enig med Carsten Bach, som er den, der tegner LA’s klimapolitik. Jeg er ikke i tvivl om, at klimaet påvirkes af menneskelig adfærd, og derfor er det et politisk ansvar at reducere CO2-udslippet. Hvad Villum skriver på Facebook, det må stå for Villums egen regning,« siger hun til Information.

Kan du forstå, hvis vælgerne bliver forvirrede, når I internt kan være så uenige?

"Nej, vores klimaordfører Carsten Bach er meget klar i mælet. Og jeg er meget klar i mælet. Og det er den linje, man kan regne med," siger hun til Information.

Det er langt fra første gang, at Villum Christensen rager uklar med LA’s politiske ledelse. I 2015 vakte det opsigt, da han i Information sagde, at »der ikke er videnskabeligt belæg for at påstå, at klimaændringerne i overvejende grad skyldes menneskelig aktivitet«, hvorefter han også dengang skosede FN’s klimapanel, der gentagne gange har understreget, at udledning af drivhusgas fører til global opvarmning.

Hvordan kan det være, at Villum Christensen får lov at fortsætte med de her udtalelser?

"Jeg tror også, at det er ret tydeligt, at jeg ville helst have haft, at Villum ikke havde skrevet de ting," siger Christina Egelund til Information.

Villum Christensen har ikke ønsket at medvirke i artiklen.

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Information ****

LA uenig med DF: CO2-udledning skal begrænses politisk

DF: Klimaforandringer kræver ikke politisk handling 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs