EnergiWatch

DF: Klimaforandringer kræver ikke politisk handling

Den teknologiske udvikling vil helt af sig selv få Danmarks CO2-udledning til at falde, forudser DF.

Foto: Alexander F. Yuan, AP

Om kort tid præsenterer regeringen et klimaudspil, der skal være med til at sikre, at Danmark bliver et nul-udledningssamfund i 2050. Men støttepartiet Dansk Folkeparti har svært ved at se nødvendigheden af det.

"Selv om man hælder til den antagelse, at klimaforandringer er menneskeskabte, så er der allerede ved at ske et teknologisk skift, der gør, at vedvarende energi er billigst om få år," siger klimaordfører Mikkel Dencker.

"Så vil man se et stort skifte i vores energiforsyning til vedvarende energi. Derfor mener jeg ikke, at der er brug for politiske initiativer på det her tidspunkt."

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har kaldt klimaforandringerne "en brændende platform". Mikkel Dencker mener ikke, at der er grund til at bruge så store ord.

Og han er i øvrigt ikke overbevist om, at de nuværende klimaforandringer er menneskeskabte. Heller ikke selv om 97 procent af verdens klimaforskning vurderer, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

"Der er eksperter, der siger, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Så er der også nogle, der siger, at de ikke er det. Jeg skal ikke med min baggrund kunne vægte, om den ene eller den anden har ret," siger Dencker, der overfor Information kalder menneskeskabte klimaforandringer et "trosspørgsmål".

Et internationalt forskerhold har for nylig konkluderet, at det globale samfunds ageren i det kommende årti eller to får afgørende indflydelse på kloden de næste 10.000 til 100.000 år.

Han mener, at klimaforskere "fremprovokerer en panikstemning, hvor vi skal omlægge hele energisystemet inden for ganske få år".

Den stemning vil han ikke tilslutte sig.

"Der har været CO2-udledning i århundreder, og derfor tror jeg simpelthen ikke på, at det er nødvendigt, at man fuldstændig giver op på CO2-udledning med så kort varsel," siger Dencker til Information.

Samtlige Folketingets partier blev før sommerferien enige om et energiforlig, der fastslår, at Danmark skal være et netto-nuludledningssamfund i 2050.

Det vil altså sige, at vi ikke skal udlede mere CO2, end der opsuges i eksempelvis skove.

Mikkel Dencker synes, at det er en udmærket idé at lade flere skove gro frem. Og han tror også på, at det er muligt at nå frem til et nuludledningssamfund, om end det måske ikke lige bliver i 2050.

Mens han altså ikke mener, at det er en politisk opgave at nedbringe CO2-udledningen her og nu, så anser han det for en politisk opgave at afbøde konsekvenserne af klimaforandringerne.

For eksempel at udvide kloakkerne. Og at bygge diger de steder, der risikerer at blive oversvømmet.

"Selvfølgelig kan man se, at der sker nogle ting med vejret. Det skal man indrette sig efter. Det har menneskeheden gjort gennem hele sin historie," siger Dencker.

Global opvarmning kan gå amok

301 forskere slår alarm: Danmark er langt fra klimamål

Minister kalder ny klimarapport foruroligende læsning 

Elbæk: Ny klimarapport er et wake up-call for politikerne

Regeringen investerer 450 millioner i global miljøfond

Klimaminister vil redde klimaet med vækst 

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs